Ratapihojen ammattilaiseksi

Haemme tulevia ratapihatyöntekijöitä lokakuussa 2018 alkavaan koulutukseen.

Ratapihatyöntekijä on ratapihojen ammattilainen, joka huolehtii ratapihoilla vaihtotyöstä eli junien ja vaunuryhmien kokoamisesta radio-ohjavan veturin avulla. Jopa tuhansia tonneja terästä liikkuu kevyesti ratapihatyöntekijän käsissä. Yksittäisistä vaunuista kootaan junia ja vaunuryhmiä, jotka toimitetaan asiakkaalle, satamiin ja tehtaille. Yhdellä veturilla voidaan toimittaa asiakkaalle kerralla vaunumäärä, joka vastaa kymmeniä rekkakuormia. Asiakas ja luotettavuus, massojen hallinta, ennakointi sekä turvallinen työskentely ovat avainsanoja ratapihalla työskennellessä.

Junat kulkevat vuoden jokaisena päivänä, myös juhlapyhinä, joten ratapihatyötä tehdään vuoroissa. Työ on ulkotyötä ja vuodenajat tulevat tutuiksi. Ratapihatyöskentely on ennen kaikkea tiimityötä ja pitää peruskunnon kohdallaan, koska yhdessä vuorossa kävelyä voi tulla jopa 10 kilometriä.

”Nautin tehtävän hektisyydestä ja monipuolisuudesta. On hienoa olla osa tätä kokonaisuutta, joka kuljettaa tuhansia tonneja teollisuuden raaka-ainetta päivässä.”

- vaihtotyönohjaaja Juho Pajari VR Transpointilta.

Miksi meille?

Me VR Transpointilla tarjoamme työntekijöillemme vapaamatkustusedun Suomen rautateillä sekä hyvät liikunta-, kulttuuri- ja virkistysedut. Lisäksi meillä VR:läisillä on paljon omia harrastuskerhoja, joista löytyy mahdollisuuksia moneen makuun. Koulutuksesta valmistumisen jälkeen tarjoamme sinulle työsopimuksen ja työpaikan.

Koulutus alkaa 1.10.2018 Kouvolan Rautatiealan ammattioppilaitoksessa (KRAO) ja kestää noin viisi kuukautta. Koulutuksen teoriaosuudet (yhteensä noin 8 viikkoa) järjestetään KRAO:n toimesta Kouvolassa. Työnopastus järjestetään joko rekrytointivaiheessa kerrotulla paikkakunnalla tai tulevalla työskentelypaikkakunnalla. Ratapihatyöntekijän koulutus antaa sinulle pätevyyden radio-ohjauskuljettajan tehtävään. Koulutuksen ajalta ei makseta palkkaa, mutta opiskelijalla on mahdollisuus hakea opinto- tai aikuiskoulutustukea opintojensa ajaksi.

Lue tarkemmin tehtävän edellytyksistä ja  terveydentilavaatimuksista Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sivuilta 

Katso lisätietoa VR Transpointista ja VR Groupista työnantajana.

 

Lue lisää tehtävästä ja hae 13.5.2018 mennessä paikkakuntakohtaisella hakemuksella:

Ratapihojen ammattilainen, Hämeenlinna (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Iisalmi (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Imatra (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Joensuu (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Kotka/Hamina (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Kouvola (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Oulu (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Pieksämäki (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Pori (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Rauma (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Riihimäki (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Tampere (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Vainikkala (koulutushaku)

Ratapihojen ammattilainen, Äänekoski (koulutushaku)